maandag 16 mei 2016

22 mei: Clubkampioenschap Darts 2016

Komende zondag staat het jaarlijkse Clubkampioenschap Darts weer op het programma in de kantine van JVV. Leden en donateurs van JVV kunnen deelnemen aan het darttoernooi, dat om 13.30 uur begint.

Inschrijven
Inschrijven kan tot 13.00 uur bij de organisatie (Danny de Haas & Dré van Roessel) in de kantine van JVV. Zorg dat je op tijd bent, want om exact 13.00 uur sluiten de inschrijvingen en gaan wij de poule-indelingen maken. Dit neemt redelijk wat tijd in beslag, dus we verwachten om 13.30 uur te kunnen starten met de poulefase.

Het inschrijfgeld bedraagt net als voorgaande jaren €5,00 en wordt gebruikt om de onkosten te betalen. Daarnaast zullen we zorgen voor een aantal hapjesschalen. Overige consumpties moeten wel zelf betaald worden.

Toernooiopzet
De toernooiopzet is vergelijkbaar met vorig jaar. Alle deelnemers worden eerst willekeurig door de computer verdeeld in poules. De poulegrootte en het aantal poules wordt bepaald door het aantal deelnemers. Alle spelers in de poule spelen 1 wedstrijd om "Best of 3 legs" tegen elkaar. De winnaar van een wedstrijd krijgt 2 punten, de verliezer krijgt 0 punten. De beste 2 uit elke poule gaan door naar de winnaarsronde, de overige spelers gaan naar de verliezersronde.

In de winnaarsronde wordt volgens een knockoutsysteem gespeeld. Het aantal rondes en het aantal te winnen legs wordt bepaald door het aantal deelnemers. De achtste finales en kwartfinales (indien gespeeld) gaan om "Best of 3 legs", de halve finales om "Best of 5 legs" en de finale gaat om "Best of 7 legs".

De verliezersronde wordt gespeeld in een halve competitie. Er wordt gespeeld om "Best of 1 leg". Wederom krijgt de winnaar van elke wedstrijd 2 punten en de verliezer 0 punten. Als er meer dan 8 deelnemers zijn in de verliezersronde worden de spelers verdeeld in 2 poules, waarvan de nummers 1 aan het einde tegen elkaar spelen in de finale om "Best of 3 legs". Mogelijk wordt de verliezersronde beëindigd voordat alle wedstrijden zijn gespeeld. De verliezersronde wordt gespeeld tot en met de halve finales van de winnaarsronde. Daarna volgt eventueel een finale van de verliezersronde en vervolgens de grote finale.

Prijzen
Met dank aan Middeljans Sport & Reclame uit Buinerveen hebben we vanaf dit jaar een nieuwe wisselbokaal voor de winnaarsronde. Daarnaast hebben we nu ook een wisselbokaal voor de verliezersronde. De top 4 van elke ronde krijgt daarnaast een medaille.

De verliezend halve finalisten van de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 (of de nummers 2 van beide poules) van de verliezersronde krijgen elk een bronzen medaille. In verband met tijdsgebrek worden er geen troostfinales gespeeld.

Ook de top 3 van hoogste finishes tijdens het toernooi krijgen een medaille. De speler met de hoogste finish krijgt daarnaast nog een oorkonde en een beker.

Daarnaast krijgen de spelers die een 180-score weten te gooien een medaille en een oorkonde. Vorig jaar lukte niemand dit, dus we hopen dit jaar op nóg meer spektakel.

Tijdsindeling
Naar verwachting beginnen we om 13.30 uur. Dit hangt echter af van JVV 2, dat 's ochtends thuis de op-een-na-laatste wedstrijd van het seizoen speelt tegen SPW 4. We verwachten tussen 18.00 uur en 19.00 uur klaar te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten