dinsdag 8 september 2015

(RegioMagazine) JVV terug in vijfde klasse: Danny de Haas put hoop uit goede oefenserie

Door Gerry Grave
JVV is terug in de vijfde klasse. De Jipsingboertangers kwamen drie seizoenen uit in de reserve klasse, maar komend seizoen zijn de mooie zwart-witte shirts van de club dus weer te bewonderen in de competitie voor standaardteams.

Vorig seizoen werd al geopteerd om weer in de vijfde klasse uit te gaan komen, maar toen konden te weinig spelers worden aangetrokken om die stap te maken. Danny de Haas keept alweer drie jaar bij JVV en doet dat met erg veel plezier. De Haas vat het vorige seizoen samen: Een seizoen waarin de club liet zien wel te kunnen voetballen. "Vorig seizoen speelden we nog in de reserve vijfde klasse. Ons doel was aanvankelijk bovenin mee te draaien, maar dat liep anders.

We hebben gemerkt dat we te kort kwamen op ervaring. We hebben een zeer jonge ploeg en dat was zichtbaar tegen de routiniers van bijvoorbeeld Nieuw-Buinen 4. We zijn uiteindelijk in de middenmoot geƫindigd.

Komend seizoen moet het dus gaan gebeuren aan de G. Buwaldaweg: Voetballen tegen onder meer de buren uit Sellingen. De Haas legt uit dat de laatste jaren veel nieuwe spelers bij de club zijn gekomen. In de voorbije maanden meldden zich maar liefst zes nieuwe spelers: Marvin Smit, Jeroen Mestemaker, Dani Kruize, Patrick Dost, Arne Wever en Remco Vos. Ook zijn er spelers bij het tweede elftal gekomen.

"Nu hebben we wel genoeg spelers en was de keuze uiteindelijk relatief simpel. Wel bestonden er binnen de club wat twijfels of de selectie sterk genoeg zou zijn, maar die twijfels wogen niet op tegen de baten voor de club. Want naast het sportieve belang is de terugkeer in de vijfde klasse ook financieel erg aantrekkelijk."

Dat het lastig zal gaan worden voor de nieuwbakken vijfdeklasser staat buiten kijf. Toch is er niemand bij de club die wanhoopt. Doelman De Haas evenmin. "We hebben een zeer jong team dat nog weinig ervaring heeft op dit niveau. In oefenwedstrijden en al eerder bewezen we tegen dit soort teams op te kunnen.

Tegen promovendus Westerwolde hebben we een tijdje geleden 2-2 gespeeld en ook tegen Drieborg (3-1 verlies na een 1-0 voorsprong bij rust) en Oldambtster Boys (2-2 gelijkspel door een dubieuze strafschop tegen) hebben we goed gespeeld. De oefenwedstrijd tegen WVV zaterdag 1 resulteerde zelfs in een overtuigende overwinning."

Twee keer zal JVV straks tegen Sellingen gaan spelen. Naar die wedstrijden kijken velen al uit. De Haas: "Voor de vereniging is het mooi dat we in de competitie tegen Sellingen moeten spelen. Ik denk alleen wel dat we het tegen Sellingen erg moeilijk gaan krijgen. Zij hebben wat meer ervaring in de selectie en hebben vorig seizoen laten zien dat zij in de top van de competitie kunnen meedraaien. Zij zullen dan ook graag het kleine broertje JVV willen vernederen. Aan ons de taak om dit te voorkomen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten